Fogasszíj bevonatok

Minden évben új fogasszíjakkal bővítjük portfóliónkat. Egyéb lehetőségek mellett a burkolatok szövetszalag anyagból is előállíthatók. Ezeket a borítókat kizárólag a Habasit gyártja a HabaSYNC® számára.

Az innováció és a haladás fontos szempontok az öv- és fedőanyagok továbbfejlesztésében, de a meglévő termékek fejlesztésének is szenteljük magunkat. A cél a sikeres vezérműszíjak tervezésének javítása az ügyfelek vagy az iparágak egyedi igényeinek megfelelően. Ez a megközelítés tükröződik az élelmiszeripar speciális termékinnovációjában, amelyre egy teljesen új gyártási eljárást vezettek be.

A fogasszíjak hagyományos gyártási folyamata során egy kis horony keletkezik két fog között. Ezt a kis hornyot repülésnek nevezik. Az élelmiszeripar termékinnovációja a zárt repülés, ahol a horony élelmiszer-minőségű hőre lágyuló poliéteruretánnal (TPU) van feltöltve, amely biztosítja a nedves élelmiszerek zökkenőmentes kezelését. A zárt repülés javítja a fogasszíj  tisztítási tulajdonságait, és megakadályozza a baktériumok és a páratartalom behatolását. TPU-nk antimikrobiális, jó kopásállóságot biztosít a fogoldalon, és nagyon jól ellenáll a hidrolízisnek, az olajoknak és az oldószereknek.

Az élelmiszeriparban különösen fontos az elővigyázatosság. Így megelőző intézkedéseket teszünk olyan termékinnovációkkal, mint a zárt repülés vagy az öv színének kiválasztása. A gyártási folyamat minden szakaszában a kék az előnyben részesített szín az élelmiszeriparban. Ennek oka egyszerű: csak néhány kék élelmiszertermék létezik. A kék övek jó kontrasztot biztosítanak a termékkel szemben, amely támogatja a fotóérzékelőkkel történő alkalmazások pontosságát is.

Cseresznye a torta tetején

Biztosan nem szabad elfelejteni a torta tetején lévő cseresznyét az élelmiszeriparban. Ezért a Habasit 20 fogasszíj bevonatot kínál, amelyek megfelelnek a különféle speciális követelményeknek a húsfeldolgozástól a péksüteményekig. Ez azt is garantálja, hogy a következő sült sütemény tetején finom cseresznye lesz.

A megfelelő helyen, a megfelelő időben

„A HabaSYNC® fogasszíjakban a szállítószalag-technikák számos értékes tulajdonságát találjuk. Pozitív hajtásúak, mint a láncok, de alacsonyabb zajszinttel és alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek. Csakúgy, mint a szövetszalagok, a vezérműszíjak is számos változatban kaphatók, és emellett lehetővé teszik a pontos pozicionálást nagy sebességnél. A vezérműszíjak a megfelelő időben a megfelelő helyre helyezik a terméket.”